Селекционерът на България Николай Желязков говори след загубата с 0:3 от

...
Селекционерът на България Николай Желязков говори след загубата с 0:3 от
Коментари Харесай

Николай Желязков: Бяхме отборът, който игра по-добре

Селекционерът на България Николай Желязков приказва след загубата с 0:3 от Съединени американски щати на международното състезание в Катовице и преди последния мач от групата с Мексико. Двубоят е във вторник, 30 август от 18.30 часа.

" Може единствено да съжаляваме за пропуснатите благоприятни условия. Смятам, че и във втория, и в третия гейм, водихме нещата на игрището. Бяхме тимът, който игра по-добре. Проблемът бе, че и през днешния ден се откри реализатор на начален удар от другата страна, който да направи серия от точки, а ние изпитахме усложнения. Това е ситуацията, за жалост не успяхме. Жалко е, тъй като и с трудът, който поставиха момчетата, не заслужавахме да загубим с 3:0 “, стартира Николай Желязков.

" Доволен съм, че през днешния ден момчетата дадоха всичко от себе си и се бориха. Искаха да спечелим и да продължим напред. Желанието бе непременно да реализираме резултат. Видяха се и неща, които не ми харесваха. Очаквах повече и от Мартин Атанасов. Смятам, че той е човек, който би трябвало да има доста по-голяма роля в този тим, само че за жалост не му се получава. Това е нещо, което няма по какъв начин да не ни натежи. Неговата игра тук е основна. След като имаме значим човек за тима, който не може да ни помогне, е проблем. Аспарух е едно момче, което желае да бъде в националния тим, има голямо предпочитание да се развива, да става по-добър. Тренира доста, старае се и има своите цели. И когато се старае, има предпочитание и желае да бъде тук, то тогава нещата му се получават. Със сигурност на него ще му се дава път от тук нататък. Понякога леките топки са въпрос и на майсторство, и на вярна преценка в избрани обстановки. Смятам, че имахме такива обстановки и през днешния ден, които можехме да ги отиграем по-спокойно. " добави селекционерът на България.

" Много е значимо след такава загуба да се мотивираме и да дадем най-хубавото от себе си против Мексико. Няма да е елементарно, тимът на Мексико играе малко необикновен и ексцентричен волейбол, имат и положителни реализатори. И не толкоз поради класата на Мексико, колкото поради това, че след днешната загуба ще бъде тежко да се мотивираме. Има благоприятни условия като ротации. Ще проверим и какви теоретични шансове имаме и на база на това ще забележим по какъв начин ще постъпим, само че сигурно ще има промени “, приключи Николай Желязков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР